Sertifikati

Svi Bio Touch + proizvodi sertifikovani sledecim sertifikatima:

NaTrue

Sertifikati

ORGANIC COSMETICS

NaTrue je internacionalni sertifikat koji postavlja do sada najvise standarde za prirodnu i organsku kozmetiku.

NaTrue ima sedište u Briselu, i garantuje vam da u kozmetici NEMA sintetičkih mirisa i  boja, supstanci poreklom od petroleja (parafina, -propila, -alkila…), silikonskih ulja, genetski modifikovanih supstanci, i da se kozmetika ne testira na životinjama.

Ovaj sertifikat vam garantuje da proizvod sadrži prirodne i organske sastojke, obrađene tako da ostanu što bliži izvornom obliku.

NaTrue  ima poseban pristup preparatima za pranje kose, kože ili zuba, koji zahtevaju čistače “sufuktante” kakvih u izvornom obliku nema u prirodi. Regulisan je broj dozvoljenih hemijskih procesa da bi se od biljaka dobio “surfuktant” – pa je to onda sastojak “izveden iz prirode”.

ECOCERT

Sertifikati

Ecocert je inspekcijska I sertifikaciona institucija, zvanično akreditovana da verifikuje da organski proizvod ispunjava propisane Evropske,  Američke i Japanske standarde.

Garancija Ecocerta :

U EU
Od COFRAC. COFRAC je clan EA ( European Accreditation ) Evropske akreditacione komisije i IAF (International Accreditation Forum) Internacionalna akreditaciona institucija.

Ecocert je nezavisna institucija, koja jednostavno primenjuje organska pravila i standarde, ne pruža konsultacije i marketinšku podršku. Inspekcija i sertifikacija je Ecocert-ov doprinos da sa na svetskom nivou stvori poverenje neophodno za razvoj organskog tržišta i osigura kredibilitet proizvoda na tržištu. Ecocert je danas svetski priznat i cenjen sertifikat, kako od strane zvaničnih institucija i proizvodjača, tako i od strane potrošača.

SERTIFIKAT USDA(NОP)

Sertifikati

USDA NOP (Nacionalni Organski program USDA)-potvrda da je razvijen od strane USDA, ona pokriva sve aspekte proizvodnje, prerade,isporuke i prodaje organskih proizvoda. U skladu sa ovim programom, organski proizvodi su proizvodi dobijeni od sertifikovane organske poljoprivrede u skladu sa standardima i propisima za organsku proizvodnju, koji promovišu kruženje resursa,promovisanje ekološke ravnoteže i biodiverziteta. Kozmetika koja je overena od strane USDA NOP ne sme da sadrzi GMO, hemijske sintetičke konzervanse, vestačke boje i mirise, pesticide, hemijska đubriva, naftne derivate…

IMO CONTROL

Sertifikati

Institut IMO je edan od prvih i najpoznatijih svetskih agencija za inspekciju,sertifikaciju i osiguranje kvalieta ekoloških proizvoda.

 IMO nudi sertifikat za organsku proizvodnju i rukovanje prema Evropskoj Uredbi (EU) Br.2092/91. Takodje je akreditovan od strane USDA za organsku sertifikaciju prema američkom Nacionalnom organskom programu (NOP) i nedavno je dobila akreditaciju da ponudi, kao i JAS, sertifikat za japansko tržiste.